Sofistike zevkler için: Mükemmel steak tartar tarifi nasıl yapılır?
Fransız mutfağının seçkin bir lezzeti olan steak tartar, çiğ dana etinin özenle hazırlanmasıyla ortaya çıkan cesur ve lezzetli bir yemektir. Özellikle özel günlerde veya özel akşam yemeklerinde konukları etkilemek için yapılabilecek en ideal seçenektir.
03 Temmuz Çarşamba akşamı Masterchef programında 3’lü eleme düellolarında yarışmacılardan yapılmasını istenen bu Steak tartar yemeği, doğal lezzetleriyle evinize Fransız mutfağının rafinesini taşıyacak basit ama etkileyici bir tariftir.
Steak tartar yaparken dikkat edilmesi gereken noktalar arasında çiğ etin hijyenik ve güvenli bir şekilde işlenmesi gerektiğidir. Tarifte yer alan malzemelerin tazeliği ve kalitesi, yemeğin lezzetini belirleyen en önemli unsurlardan biridir. Steak tartar, gastronomi tutkunları için mutlaka deneyimlenmesi gereken lezzetlerden biridir. Hem hazırlaması keyifli hem de tadı muhteşem olan bu tarif, özel akşam yemekleri için vazgeçilmez bir seçenek olabilir.
STEAK TARTAR TARİFİ YAPARKEN DİKKAT ETMENİZ GEREKEN İPUÇLARI VE NOTLAR
- Steak tartar yapmak için alacağınız et olabildiğince yağsız ve sinirleri alınmış olmalı. Bunun yanında etinin çok ince doğranması gerektiği için keskin bir bıçak kullanmanız gerekir.
- Tarifin içerisine çiğ olarak ekleyeceğiniz arpacık soğanlarını suyla bekletirseniz acı tadını azaltabilirsiniz.
- Steak tartar tarifinin içerisine yine çiğ olarak girecek olan yumurta sarısını da servis etmeden önce mutlaka buzdolabında saklamalısınız.
- Hazırlanan steak tartarı mümkün olan en kısa sürede tüketin, kalan biftek tartarı saklayamazsınız çünkü içeriğindeki her şey çiğ olduğu için taze olarak tüketilmelidir.
- Çiğ yumurta ve çiğ biftek; bebekler, yaşlılar, hamile kadınlar ve bağışıklık sistemi zayıf olan kişiler için önerilmediği için bu noktaya da dikkat etmeniz oldukça önemlidir.
STEAK TARTAR TARİFİ
Steak Tartar Tarifi İçin Malzemeler:
Malzemeler:
- 500 gram biftek (veya antrikot), ince kıyılmış
- 2 yemek kaşığı kapari
- 2 yemek kaşığı kornişon turşu
- 2 adet arpacık soğanı
- 2 yemek kaşığı maydanoz
- 1 yemek kaşığı acı sos
- 1 ½ yemek kaşığı hardalı
- ½ çay kaşığı tuz
- 2 taze yumurta sarısı
Yanında Servis Edilecekler:
- Baget dilimleri, ince dilimlenmiş ve kızartılmış
- Kornişon veya turşu sebzeler
- Hardal
Steak Tartar Tarifi Nasıl Yapılır?
Adım 1
Steak tartar tarifini yapmak için öncelikle bifteği küçük bir tabağa koyun ve yaklaşık 20 dakika dondurucuda sertleşene kadar bekletin. Dondurarak bifteği sertleştirmek, kesim işlemini kolaylaştırır. Dondurulmuş bifteği önce dilimlere, ardından ince şeritlere ve en sonunda incecik doğrayarak mümkün olduğunca küçük hale getirin. Hazırladığınız bifteği bir tabağa koyun ve diğer malzemeler hazırlanana kadar mutlaka buzdolabında saklayın.
Adım 2
Kapari, kornişon turşu, arpacık soğanı ve maydanozu ince kıyın. Bir karıştırma kabına alın ve üzerine acı sosu ile hardalı ekleyip iyice karıştırın. Hazırladığınız bifteği karışım kabına ekleyin ve karışıma tuz ekleyin. Tadına bakarak gerekiyorsa ilave yapın. Hazırlanan karışımı yemeğe hazır olana kadar buzdolabında soğutun.
Adım 3
Karışımı iki eşit porsiyona bölerek steak tartar karışımını yuvarlak bir kalıba doldurun. Servis tabaklarına alın. Her porsiyonun ortasına küçük bir çukur açın ve içine bir tane taze yumurta sarısını dikkatlice koyun.
Adım 4
Servis tabağına ince dilimlenmiş ve kızartılmış bagetleri, kornişon veya turşu sebzeleri ve yanına hardalı ekleyerek steak tartarı hemen taze olarak servis edin ve tadını çıkarın.
Steak tartar yapımı kolay, lezzetli ve evde denenebilecek bir tarif. Bu tarifi deneyerek, zarif Fransız mutfağının tadını evinize getirebilirsiniz. Afiyet olsun!
İlginizi çekebilir;