Yaşam

Zeytinyağlı patlıcan nasıl pişirilir? Zeytinyağlı patlıcan yemeği tanımı

Patlıcan en sevilen ve pişirilen sebzelerden biridir. Dolmadan böreğe, mezelerden salatalara kadar her öğünde görülebilir. Özellikle et yemeklerinin yanında sıklıkla kullanılan patlıcan, etsiz zeytinyağı ile yapıldığında başlı başına bir ana yemek oluyor.

“Zeytinyağlı patlıcan nasıl yapılır, zeytinyağlı patlıcan tarifi” gibi soruları sizler için derledik. İşte et yemeği gibi durmayacak, hafifliği ve lezzetiyle favoriniz olacak zeytinyağlı patlıcan yemeği tarifi…

ZEYTİNYAĞLI Patlıcan Yemeği

4 KİŞİLİK / HAZIRLIK SÜRESİ: 5 DAKİKA / PİŞİRME SÜRESİ: 25 DAKİKA

Zeytinyağlı patlıcan yemeği için malzemeler;

  • 5-6 patlıcan,
  • 1 soğan,
  • 2 yeşil biber,
  • 2 domates,
  • 1 yemek kaşığı domates salçası,
  • 3 diş sarımsak
  • Tuz, toz biber,
  • Maydanoz,
  • Zeytin yağı

Zeytinyağlı patlıcan yemeğinin hazırlanışı;

  • Patlıcanların kabuklarını soyup iri iri doğrayın.
  • Yağı bir tavada ısıtın ve ardından patlıcanları kızartın.
  • Patlıcanlar kızarırken soğan, biber ve domatesleri yemeklik olacak şekilde doğrayın.
  • Sarımsakları bıçağınızın geniş tarafı ile ezin ve çok küçük olmayacak şekilde doğrayın.
  • Uygun bir tencereye zeytinyağını ve soğanları alıp rengi dönene kadar kavurun.
  • Soğanların rengi değişince biberleri ve sarımsağı ekleyip kavurmaya devam edin.
  • Biberler canlılığını kaybetmeye başlayınca salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun ve ardından domatesleri ekleyip pişirmeye devam edin.
  • Domatesler yumuşayıp püre haline gelince eğer çok kuru ise dilerseniz su ekleyebilirsiniz.
  • Kızaran patlıcanları kağıt havlu serili bir tabağa alın ve yağını süzdürün.
  • Domates sosu hazır olunca damak tadınıza göre baharatları ekleyin ve hızlıca patlıcanları da ekleyip güzelce karıştırın.
  • 5 dakika daha bu şekilde pişirin, tüm malzemeler birbirine karışsın ve lezzet versin.
  • Zeytinyağlı pişen patlıcan yemeğinizi ocaktan alın ve geniş bir servis tabağına yayın. Üzerine ince kıyılmış maydanoz ve zeytinyağı gezdirerek ılık veya soğuk olarak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

haber-golkoy.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu